Nejlepší dobíjecí stanice pro elektromobily? Pouliční lampy

30.11.2014 00:00

Se skvělým nápadem přišli aktuálně inženýři z BMW. Ti se seč mohou snažít vyřešit problém nedostatkové infrastruktury pro dobíjení elektromobilů. A konečně na to kápli: pouliční lampy veřejného osvětlení.auto BMW Light and Charge pouliční osvělení lampy dobíjení elektromobilů dobíjecí stanice

Pouliční lampa je, zda se, infrastrukturním bodem budoucnosti. Může totiž sloužit jako dobíjecí stanice pro elektromobily, ale také jako wi-fi hotspot, zdroj energie (solární panely/větrná turbíny) nebo zařízení pro V2I komunikaci. A kromě toho pochopitelně také úsporně osvětluje moderními  žárovkami.
foto: BMWQ

 

Při nedávném testu elektromobilu BMW i3 jsme si vyzkoušeli jak skvělé by to bylo řešení. S BMW i3 jsme vyrazili z Prahy do Brna a zpět. Při cestě zpět jsme s posledními několika kilometry dojezdu zastavili u nejmenované značkové čerpací stanice asi 70 km od Prahy.

 

Byla neuvěřitelná náhoda, že na lampě za touto benzinkou se nacházel malý modrý špunt a pod ním funkční schuco zásuvka, ke které jsme se bez problémů připojili a po asi čtyřech hodinách dobíjení vesele vyrazili dál.

Více na hybrid.cz